vineri, 23 august 2013

Peisaje feerice, drumuri ce lasa de dorit (I) - Transbucegi

Romania este o tara bogata. Da, bogata! (si nu ma refer aici la economia nationala sau la salariile populatiei).
Bogata pentru ca natura a fost darnica : avem munti, rauri, lacuri, mare, delta - toate de o frumusete ce nu se poate exprima in cuvinte. Din pacate, accesul la acestea este uneori ingreunat, daca nu chiar imposibil din cauza drumurilor cu gropi, uneori impracticabile sau care pun in pericol integritatea masinii. 

In articolul curent voi vorbi despre Transbucegi, la care nu am apucat sa ajung inca. Totusi, in proiect, acesta promite multe. Voi cita din site-ul www.transbucegi.ro :

miercuri, 14 august 2013

O promovare inedita a Yahoo!

Nu vreau sa considerati ca doresc sa fac publicitate firmei, ci doar nu am putut sa nu ma minunez la schimbarile ce au loc zilnic la logo-ul firmei "Yahoo!".
Din dorinta de a aduce ceva nou, de a capta atentia pe cat posibil, fiecare companie incearca sa lanseze o noua strategie.
Dar sa enuntam strategia:

Modele - pareri.

Fiecare dintre noi suntem ghidati in viata de anumite modele. Fie ele personalitati ale timpului, modele comportamentale, morale, etice, (chiar si matematice, de ce nu?) etc..

Incercam cu orice pret sa incadram orice este nou intr-un model. Oare este bine ?  Pe de o parte avem abordarea conform careia stim cum sa tratam respectiva problema, cum sa ne atragem simpatiile unei persoane sau care sunt parghiile pe care putem miza in cazul persuasiunii. Pe de alta parte, riscam sa incadram gresit modelul, sau sa avem o eroare semnificativa.

De ce ?